Brussels Jewellery Week

Op 29/4 start de eerste editie van de Brussels Jewellery Week. Tien dagen gevuld met tentoonstellingen, workshops, inspirerende plekken en createurs. Er wordt gemikt op artiesten, verzamelaars en een internationaal publiek.

Samen met Els Vansteelandt en Ingrid Adriaenssens reisde ik vorig jaar naar Todi in Italië voor een intensieve workshop en onderdompeling in de wereld van juwelenkunstenaar Giovanni Corvaja. We ontdekten er elkaars werk en onze gemeenschappelijke passie voor het ambacht en ons geliefde edelmetaal, goud.

Ik voelde meteen een verwantschap met het werk van Corvaja: zijn artistieke, vormelijke en technische zoektocht die als het ware een missie en een levensfilosofie is. Hij bekijkt zijn vakmanschap als een lange reis waarin je oneindig kan blijven bijleren. Tijdens de workshop herontdekte ik mijn vroegere fascinatie om met ultra fijne gouddraad te werken en de grenzen van het edelmetaal op te zoeken.

Na ons verblijf in Italië ontstond er een fijne wisselwerking en dito kruisbestuiving tussen Els, Ingrid en ikzelf waarvan het resultaat te zien zal zijn in Galerie Els Vansteelandt tijdens de Brussels Jewellery Week. We presenteren elk een collectie onder de titel ‘Fusion’ waarbij we de aangeleerde technieken integreren in onze stijl en werkwijze.

Hartelijk welkom op de opening op vrijdag 29 april van 16u tem 20u in galerie Els Vansteelandt Jewellery & Art, Papenvest 15, 1000 Brussel.

Tijdens de Brussels Jewellery Week is de galerie open van do tem za van 12u – 18.30u.
Op zondag 1 mei open van 13u tot 18.30u.

Brussels Jewellery Week loopt van 29 april tem 8 mei.

website Giovanni Corvaja
website Els Vansteenlandt
website Brussels Jewellery Week