FUSION

Brussels Jewellery Week 2022

Op 29/4 start de eerste editie van de Brussels Jewellery Week. Tien dagen gevuld met tentoonstellingen, workshops, inspirerende plekken en createurs. Er wordt gemikt op artiesten, verzamelaars en een internationaal publiek.

Lees Meer

To Be 2021

Kevin Sezgin

Na de succesvolle edities van vorige jaren, stel ik dit jaar ook weer mijn galerie open voor TO BE ANTWERP, het artistieke parcours waarin handelszaken en cultuurhuizen een platform bieden aan pas afgestudeerde kunstenaars uit uiteenlopende disciplines.

Lees Meer

Workshop in Todi

Een tijdje geleden trok ik met drie fijne collega-juwelenontwerpsters richting midden Italië om bij wereldvermaarde juwelenkunstenaar Giovanni Corvaja een intense workshop te volgen. Zijn werk is wereldwijd bekend én gewild in prestigieuze musea en bij collectioneurs in Europa, de Verenigde Staten en Australië. Een week lang werden we ondergedompeld in zijn universum.

Lees Meer

A Cage went in search of a Bird

In de expositie “A CAGE WENT IN SEARCH OF A BIRD” brengt Daisy Verheyden het werk van vier creatievelingen uit verschillende disciplines samen op een bijzondere plek: een gebouw under construction.
Fotografie, grafisch werk, schilderijen en sculpturen van vier kunstenaars die, ondanks de vreemde tijden waarin we leven, zijn blijven creëren en die meer dan ooit de nood voelen aan het scheppen van schoonheid: Natasja Lefevre, Joke Devynck, Jan Marchand en Bart Luijten.

Lees Meer

Nieuwe website

Bij de opmaak van mijn nieuwe website had ik het geluk me te kunnen omringen met gelijkgestemde, creatieve zielen. Zij hebben er mee voor gezorgd dat mijn nieuwe webstek de uitstraling heeft waar ik als maker en createur voor sta.

Een dikke merci aan het team van Oskar D voor de creatieve ontwikkeling van de site. Een welgemeende dankjewel aan Manu Bloemen om het tactiele van mijn juwelen in prachtige beelden te vatten.

Lees Meer

To Be 2019

Alexander Nys

Daisy Verheyden en Peter Vermandere stelden ook dit jaar hun galerieruimte open voor To Be het artistieke parcours waarbij handelszaken en cultuurhuizen een platform bieden aan pas afgestudeerde kunstenaars.

Lees Meer

Fotoshoot

Manu Bloemen | Mablphoto

Daisy’s verhaal van vakmanschap, schoonheid en een tijdloze signatuur werd prachtig in beelden gevat door fotograaf Manu Bloemen en styliste Ellen Monstrey.
De foto’s weerspiegelen perfect de intrinsieke klasse en sobere elegantie eigen aan haar werk.

Lees Meer

Heropening galerie Vermandere-Verheyden

Na enkele erg drukke weken van verhuis en reorganisatie is Daisy’s atelier terug ingericht en kan er weer volop gewerkt worden. Peter en Daisy ontvangen u vanaf heden graag na afspraak in hun prachtige galerieruimte in de Maurice Verbaetsteeg 21.

Meester-Leerling traject

Patrick Storme

In Vlaanderen werd voor het eerst een beurs uitgereikt voor het doorgeven van vakmanschap onder de vorm van een meester-leerling traject. Voor dit unieke traject werd Daisy Verheyden geselecteerd door edelsmid Patrick Storme die gedurende anderhalf jaar zijn kennis en vaardigheden over ciseleren, een smeedtechniek die reeds gebruikt werd in de ouheid, zal overdragen.

Lees Meer

Tijd voor een nieuw hoofdstuk

Beste klanten, relaties, vrienden & familie,

Ik ben al even op iets aan het broeden en met veel goesting kan ik het nu aankondigen… het is tijd voor iets anders!

Schrik niet, mijn verhaal is nog lang niet uitverteld, het loopt verder maar dan net iets anders, een nieuw hoofdstuk wordt geschreven. Dus, een woordje uitleg is hier op zijn plaats.

Lees Meer

Opening Diva

Antwerp Home of Diamonds

Zoals u wellicht al in de pers vernam, is DIVA onlangs geopend het fonkelend nieuwe Antwerpse diamantmuseum. Een schitterende plek waar diamant op een welverdiend voetstuk wordt geplaatst. Laat je op sleeptouw nemen door Jérôme, de huisbutler die je de verschillende kamers laat ontdekken waar de meest kostbare schatten verborgen liggen.

Lees Meer

Sur Soie te gast bij Daisy Verheyden

Dat Daisy zich graag omringt met andere creatieve zielen is al langer bekend. Wanneer mensen met een passie voor edele materialen en een hartstochtelijk oog voor schoonheid elkaar treffen, hangt er elektriciteit in de lucht.

Ze nodigt dit keer Sur Soie uit, een Antwerps label met handgeschilderde, luxueuze sjaals.

Lees Meer

To Be 2017

Ysatis Rivart

Daisy Verheyden en Peter Vermandere heten u van harte welkom op To Be 2017, het artistieke parcours waarbij handelszaken en cultuurhuizen een platform bieden aan pas afgestudeerde kunstenaars.

Na het grote succes van vorige editie, organiseert To Be ook dit jaar weer een bijzondere tournee langs creatieve plekken in het Theaterdistrict in Antwerpen.

Lees Meer

Poëtische Parels

Marilyn Monroe droeg soms niks meer dan een parelsnoer en haar Chanel N°5 , Cleopatra mengde parels in haar wijn om haar extravagantie in de verf te zetten. Doorheen de geschiedenis hebben parels vrouwen én mannen mooier gemaakt, rijkdom en afkomst subtiel benadrukt en fantasieën geprikkeld. Daisy Verheyden werkt gestaag en met het nodige geduld aan haar nieuwe collectie 'Pearls'.

Lees Meer

HIB label

Met het authenticiteitslabel ‘HANDMADE IN BELGIUM’ erkent UNIZO de makers van authentieke en ambachtelijke kwaliteitsproducten. Vanaf dit najaar prijkt dit label op de etalage van Daisy Verheyden.

Total makeover

Daisy Verheyden nodigt u van harte uit om mee te toosten op een geslaagde “make over” van haar atelier en winkel in de Leopoldstraat.

U bent meer dan welkom tijdens het heropeningsweekend op donderdag 19, vrijdag 20 en zaterdag 21 november telkens van 11 tot 18u.

Tot dan!
Daisy Verheyden

Expositie City 2

Peter Quirijnen

Ik omring me graag met schoonheid en vind het fijn om samen te werken met kunstenaars waarmee ik een zekere verbondenheid voel. De idee voor de expositie CITY 2 ontstond vanuit mijn liefde voor de schilderkunst, die mij dikwijls ontroert of aangrijpt en mij doet verstillen. Toen ik het werk van Peter Quirijnen voor het eerst zag raakte het me ogenblikkelijk en evengoed kan je naar dit werk blijven kijken, het doet je wegdromen.

Lees Meer

In Between

Juwelenkunstenares Daisy Verheyden stelt dit najaar drie reeksen met recente juwelencreaties voor: In between… times, moments and lines. De reeksen hebben elk een eigen thema, maar worden tegelijk verenigd door de rode draad in Daisy’s werk: haar eeuwige zoektocht naar schoonheid en haar voorliefde voor edele materialen.

Lees Meer

Materie & Meesterschap

Life begins at 40! Naar aanleiding van haar veertigste verjaardag organiseert juweelontwerpster Daisy Verheyden van 20 oktober tot 19 november 2011 de expositie “Materie en Meesterschap”.

In galerie Vermandere-Verheyden in de Leopoldstraat te Antwerpen ontdek je de nieuwste collectie van Daisy Verheyden, samen met een selectie van werk van vier kunstenaars uit verschillende disciplines: Piet Raemdonck, Hilde Metz, Jean Decoster en Peter Vermandere.

Lees Meer

Floating Lines

Juweelkunstenares Daisy Verheyden stelt haar nieuwste creaties 'Floating Lines', voor. Vanaf 28 november kan je de sieradencollectie met armbanden oorringen en manchetknopen bewonderen in de boetiek annex atelier Vermandere-Verheyden in de Leopoldstraat, Antwerpen. De collectie straalt een tijdloze schoonheid uit door haar eenvoud en zuiver lijnenspel. Less is more…

Lees Meer