over Daisy

Als iets uit authenticiteit geboren wordt, dan ontstaat er schoonheid met impact. Dat is waar mijn klanten naar op zoek zijn, dat is waar ik voor sta. Als bezielde createur en maker smeed ik unieke juwelen waarbij ik je meeneem in een verhaal van vakmanschap, schoonheid en een tijdloze signatuur. Elke keer weer.

Mezelf creatief uiten vind ik schoon, het is onweerstaanbaar en de bron is onuitputtelijk. Mijn creatieve proces gebeurt automatisch en is evident, het is een deel van wie ik ben. Ik word dagelijks door zoveel zaken geïnspireerd en bijna altijd vertaal ik het naar een juweel; iets kleins, hanteerbaar én draagbaar. Het smeden van edele metalen is de taal waarin ik me uitdruk. Dit is mijn vorm, mijn expressie. Edelstenen, textuur en ritme spelen een belangrijke rol. Schoonheid is alles; de juiste verhoudingen, harmonie in kleuren en zin voor ritme vormen de rode draad in mijn werk.

Na vijfentwintig jaar heb ik nog steeds het gevoel dat ik me kan blijven ontwikkelen, ik zal nooit alles weten, ik ben nooit klaar. De geur en het gevoel van goud en zilver, de wonderlijke schittering van edelstenen…dit is mijn materie. Vijlen, hameren, smeden, solderen en gieten, ik geniet intens van alle handelingen die bij de creatie van een juweel horen.

Er bestaat niks mooiers dan het meesterschap over een ambacht te bezitten en dat vervolgens om te zetten in pure schoonheid. De traagheid van het proces om iets onder je vingertoppen tot leven te zien komen vind ik heerlijk. Het subtiele samenspel van vorm en materie bezorgt me een overvloed aan ideeën. Vanuit liefde voor de materie zoek ik al experimenterend aan mijn werkbank naar dat ene punt waarbij alles in harmonie is en het juweel tot leven komt.

"Daisy Verheyden studeerde juweelontwerp en edelsmeedkunst aan het Sint Lucas Paviljoen in Antwerpen. Sinds ‘95 is ze actief als zelfstandig juweelontwerpster. Haar atelier en galerie zijn gevestigd in Oostende."