Floating Lines

Juweelkunstenares Daisy Verheyden stelt haar nieuwste creaties, Floating Lines, voor. Vanaf 28 november kan je de sieradencollectie met armbanden, oorringen en manchetknopen bewonderen in de boetiek annex atelier Vermandere-Verheyden in de Leopoldstraat, Antwerpen. De collectie straalt een tijdloze schoonheid uit door haar eenvoud en zuiver lijnenspel. Less is more…

“Elke nieuwe sieradenreeks is voor mij een zoektocht die groeit vanuit geduldig experimenteren aan mijn werkbank in het atelier”, vertelt ontwerpster Daisy Verheyden, “Ik wil telkens een volledig nieuwe richting inslaan, mezelf voor een uitdaging  stellen. Ik hou van dat intense zoeken dat aan de creatie voorafgaat: nieuwe vormen uitproberen, de mogelijkheden van het materiaal zorgvuldig aftasten en nieuwe toepassingen uitproberen. Ik wacht het moment af waarop alle puzzelstukken in elkaar vallen en een creatie echt klopt: esthetisch en technisch.”

De nieuwe reeks 'Floating Lines' kreeg vorm vanuit een experiment met het plooien en walsen van draden. Het is een reeks die opvalt door haar eenvoud en zuiver lijnenspel. Meer dan tevoren blijft enkel de essentie, het pure evenwicht en de harmonie in de creatie over.