Opening Diva

Zoals u wellicht al in de pers vernam, is DIVA onlangs geopend, het fonkelend nieuwe Antwerpse diamantmuseum. Een schitterende plek waar diamant op een welverdiend voetstuk wordt geplaatst. Laat je op sleeptouw nemen door Jérôme, de huisbutler die je de verschillende kamers laat ontdekken waar de meest kostbare schatten verborgen liggen. Je wandelt van De Wonderkamer via Het Atelier, De Internationale Handelskamer, De Eetkamer en De Kluis naar Het Boudoir. Ontdek er de diva in jezelf! En ook een stukje Daisy!

In 2000 kocht het museum een sieraad van me aan dat nu nog steeds in DIVA te bezichtigen is. Onlangs werd ik opnieuw gecontacteerd om mijn persoonlijke verhaal als juweelontwerper te vertellen. In Het Atelier kan je het resultaat bekijken en beluisteren. Maar ik geef je hier graag al een voorproefje.

De felbegeerde edelsteen blijft één van mijn favorieten om mee te werken, geen enkele andere steen fonkelt zo vol zelfvertrouwen. Soms plaats ik de steen indrukwekkend als middelpunt van een juweel, vaak laat ik ze in kleiner formaat schitteren als een sprankelend detail. Diamant heeft een pure schoonheid waar soms maar weinig aan toegevoegd moet worden. Niettemin blijf ik zoeken naar een vormgeving waarbij ik het smeedbare edele metaal kan combineren met het krachtige karakter van de edelsteen om zo een harmonieus sieraad te creëren.

DIVA | Antwerp Home of Diamonds

Suikerrui 17 - 19
2000 Antwerpen
Open van 10-18u, behalve op woensdag.