In Between

Juwelenkunstenares Daisy Verheyden stelt dit najaar drie reeksen met recente juwelencreaties voor: In between… times, moments and lines. De reeksen hebben elk een eigen thema, maar worden tegelijk verenigd door de rode draad in Daisy’s werk: haar eeuwige zoektocht naar schoonheid en haar voorliefde voor edele materialen.

IN BETWEEN TIMES slingert tussen oud en nieuw. Juwelenklassiekers, zoals de solitair, krijgen een hedendaagse interpretatie: de vorm, de steen in zijn zetting, wordt op een subtiele manier verfijnd… Zo geeft Daisy een eigen toets aan de klassiekers, met diamant in een schitterende hoofdrol. Omdat er op schoonheid geen tijd staat.

IN BETWEEN MOMENTS laat zich leiden door de passie voor stenen. Toen deze unieke, bijzondere exemplaren Daisy’s pad kruisten, kon ze er niet aan weerstaan. Verheyden: ‘Soms moet je je laten leiden door de pure schoonheid van een steen en dat moment aangrijpen om er iets mee te doen.’ Ze combineerde de stenen met gouden accenten en een prachtig stel oorhangers was geboren. Omdat schoonheid puur mag zijn én blijven.

IN BETWEEN LINES borduurt verder op de Floating Lines-collectie waarin een elegant lijnenspel de hoofdrol kreeg. Kralen van obsidiaan, bergkristal en toermalijn zijn geregen tot lange, sierlijke kettingen die samenvloeien –of is het contrasteren - met het lijnenspel van edelmetaal. Daisy stelde al enkele van deze bijzondere kettingen voor tijdens ‘De Versierde Mens’, een expo bij textielgalerij Hilde Metz eind 2012. Ze groeiden in de loop van de tijd organisch uit tot een kleine collectie. Omdat schoonheid een gestage zoektocht is … In between …