Materie & Meesterschap

Life begins at 40! Naar aanleiding van haar veertigste verjaardag organiseert juweelontwerpster Daisy Verheyden van 20 oktober tot 19 november 2011 de expositie “Materie en Meesterschap”.

In galerie Vermandere-Verheyden in de Leopoldstraat te Antwerpen ontdek je de nieuwste collectie van Daisy Verheyden, samen met een selectie van werk van vier kunstenaars uit verschillende disciplines: Piet Raemdonck, Hilde Metz, Jean Decoster en Peter Vermandere.

Rode draad door de expositie is meesterschap en de voorliefde van de kunstenaars voor ‘hun’ materie of materiaal. Samen met elke kunstenaar creëerde Verheyden ook een broche, een echt verzamelobject in een gelimiteerde oplage van 40 exemplaren.

“Ik wil mooie mensen en mooie dingen samenbrengen”, verwoordt Daisy zelf. “Enerzijds toon ik nieuw, eigen werk, waarin (edel)stenen, kleur, materie en ritme een belangrijke rol spelen. Anderzijds nodig ik ook vier kunstenaars uit, die ik in de loop van de jaren ontmoette en met wie ik me verwant voel in de passie voor ambacht en materie. De gevoeligheid, schoonheid en eerlijkheid van hun werk raakt me.”

Lees meer in onderstaande artikel:

Engelengeduld | Absolut Magazine