To Be 2017

Daisy Verheyden en Peter Vermandere heten u van harte welkom op To Be 2017, het artistieke parcours waarbij handelszaken en cultuurhuizen een platform bieden aan pas afgestudeerde kunstenaars.

Na het grote succes van vorige editie, organiseert To Be ook dit jaar weer een bijzondere tournee langs creatieve plekken in het Theaterdistrict in Antwerpen. Deze editie stellen maar liefst 47 afgestudeerden van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en van St. Lucas Antwerpen tentoon bij 43 artistieke handelaars: van donderdag 23/11 t/m zondag 26/11.

Daisy Verheyden viel als een blok voor de poëtische combinatie van tekst en grafisch werk van Ysatis Rivart. Haar afstudeerproject is een prachtig beeldverhaal rond Bluebird, een gekooide blauwe vogel. Deze staat symbool voor dat deeltje in haar zelf dat haar soms doet stotteren. Ook al wil ze het meestal wegstoppen, na het lezen van Bukowski’s bekende gedicht Bluebird, besefte ze dat stotteren een deel is van haar.
Rivart’s werk doet je stilstaan bij de Bluebird in jezelf en wat die met jou doet. Die van haar doet haar stotteren… wat doet die van jou?